El Borge
El Borge is gesitueerd in de AXARQUÍA streek, ten zuid-westen van de provincie Malaga, aan de voet van een berg genaamd Ejido, op 237 meter boven de zeespiegel en telt zo'n 800 inwoners.

Het is een moor wit dorpje met aardige en gastvrije mensen. Ideaal voor individualisten, die "plekjes" zoeken waar het woord "toerist" geen betekenis heeft.

Wandelend door zijn smalle en witte straatjes, die ons herinneren aan de Arabische oorsprong, vinden we ontelbare fonteintjes, de kerk uit de 16e eeuw in mudejar stijl, een klein ornithologisch park en een merkwaardig etnologisch privé-museum, gelegen in een bladerrijke citroen boomgaard,tijdens het weekend geopend als bar.

Twee kleine supermarkten, twee bakkers, een slager, een vishandel, vier bars en taveernes, een klein Hotel-restaurant, een apotheek en een medische polikliniek (open van maandag t/m vrijdag), staan U ter beschikking.

Afstanden naar interessante plaatsen: Strand 23 km.; Velez- Málaga 15 km.; Vliegveld van Malaga 50 km.; hoofdstad Malaga 40 km.; Nerja 40 km.; Ronda 160 km.; Granada 150 km.; Sevilla 250km.; Córdoba 230km

Tlf. 0034 95 2030814
www.spaincountryholidays.com