La Axarquía
La Axarquía is de streek, die één derde deel van de provincie malaga in oostelijke richting omvat; met een landschap, dat zich uitstrekt van de bergtoppen van het natuurpark van Las Sierras de Almijara en Tejeda tot aan de kust van Malaga. De berghellingen, die tot in zee dalen, zijn als het ware bezaaid met een groot aantal witte dorpjes, die kleine, romantische, fascinerende 'plekjes' bezitten, die U herinneren aan het verleden. De bloesem van de amandelbomen kondigen het vroege voorjaar al aan. In februari ontluiken de eerste bloemen al en een groen tapijt siert het platteland.

Om in dit gebied tochtjes te maken, raden wij U een van de bestaande routes aan: Ruta de la Pasa (rozijnenroute), del Sol y de los Aguacates (zon- en avocadoroute), del Sol y del Vino (zon- en wijnroute), Mudéjar (morenroute), de los Tajos (rotsenroute) enz. Voor wandelliefhebbers zijn er vele paden vanuit El Borge, sommige zijn aangeduid.

Het natuurpark Sierra de Almijara y Tejeda is ongeveer 30 minuten afstand met de auto. Het natuurpark Montes de Málaga op 1 uur en het natuurpark El Torcal de Antequera op 1 uur en 15 minuten. In al deze parken zijn aangegeven routes en sommige kunnen.

Op enige afstand van Nerja (50 minuten per auto vanaf El Borge) bevindt zich de steile kust van Maro, beschermd natuurgebied; ongerepte stranden, met kraakhelder water, die te voet bereikbaar zijn. Als u meer informatie wenst over de provincie Malaga of over Andalusie in het algemeen, bezoek dan de websites van het Bureau van Toerisme of de Raad van Toerisme van de Junta van Andalusie:

www.visitacostadelsol.com
www.andalucia.org

Tlf. 0034 95 2030814
www.spaincountryholidays.com